Comunicatul din 17 iunie 2025
privind compensația lunară pentru chirie în cazul polițistului care deține o cotă parte dintr-o locuință în localitatea unde solicită plata compensației
prezumat în vigoare
Textul nu are o structură pe articole recunoscută și este afișat ca atare.
www.scj.ro
Dosar în care s-a formulat sesizarea: 1240/62/2024
Nr. de înregistrare a sesizării: 1311/1/2025
Data înregistrării sesizării: 17.06.2025
Conținutul sesizării:
În interpretarea
art. 31 alin. (1^1) din Legea nr. 360/2002
coroborat cu
art. 3 alin. (1) lit. a) din H.G. nr. 284/2005 , polițistul care deține o cotă parte dintr-o locuință în localitatea unde solicită plata compensației lunare pentru chirie este îndreptățit să beneficieze de acest drept?
Minuta
deciziei nr. 406 din 17 noiembrie 2025
Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Curtea de Apel Brașov - Secția contencios administrativ și fiscal în Dosarul nr. 1.240/62/2024, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea chestiune de drept:
În interpretarea
art. 31 alin. (1^1) din Legea nr. 360/2002
privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu
art. 3 alin. (1) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 284/2005
privind stabilirea cuantumului și condițiilor de acordare a compensației lunare pentru chirie cuvenite polițiștilor, în varianta anterioară modificării acesteia prin
Hotărârea Guvernului nr. 1.001/2023 , polițistul care deține o cotă-parte dintr-o locuință în localitatea unde solicită plata compensației lunare pentru chirie este îndreptățit să beneficieze de acest drept?
Obligatorie, potrivit
art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă .
Textul este prelucrat automat din sursa indicată; numerotarea și legăturile pot conține erori. Referințele subliniate duc la actele citate, așa cum au fost identificate de noi.